Erzsébet krt. 40-42.

Ezt a befektetési lehetőséget megálmodó és megalkotó kivitelező csapatnak egy nagyon pontos elképzelése volt arról, hogy mely koncepció mentén szeretnének haladni. Ez a minőség és a funkcionalitás ötvözete volt.

A munka már az ingatlan kiválasztása előtt elkezdődött. Nagy figyelmet szenteltek a tökéletes „helyszín” és lokáció kiválasztásához. Így esett a választás a VII. kerületi négyemeletes lakóházra, ami a Dob utca és az Erzsébet körút sarkán áll. Historizáló, neoreneszánsz stílusban épült 1888-ban, Hubert és Móry építészek tervei alapján.

Lokációja tökéletes hiszen a közelében megtalálható az Oktogon, Blaha Lujza tere, Nyugati pályaudvar, Király utca, Astoria, Deák tér, Gozsdu udvar és számos közlekedési, turisztikai csomópont. Pár perc alatt elérhetőek a főbb tömegközeledési eszközök kiemelt vonalai, mint például 4-6-s villamos, 1-s – 2-s – 3-s metró.

„Az, hogy a legkeresettebb és legpörgősebb Airbnb szállások a városon belül merre találhatók, nem változott az elmúlt években, az V., VI. és VII. kerületben történő foglalások az összes 69%-át teszik ki. A pálmát a VII. kerület viszi, 29%-al, és ez 4%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ezeken a területeken a bérbeadók a szobaárak tekintetében is magasabb árszintet tudnak elérni, mint a kevésbé népszerű kerületekben.”


Kiváló paraméterekkel és két külön bejárattal rendelkező ingatlan a társasház 2. emeletén található, melynek ablakai a belső udvarra és a Dob utcára néznek. A 4 m-s belmagasságot és a nagy tereket kihasználva a 139 nm-s alapterületet növelni tudták álló galériák segítségével, így a jelenlegi alapterület 193 nm.

3 D-s webséta

https://bit.ly/2SgCQXv önálló lakás

https://bit.ly/2vLCwbx másik négy lakás

Videó

Műszakilag és esztétikailag teljes körű felújításon esett át, melynek keretein belül 5 db külön álló és funkcionáló lakás került kialakításra. Lakberendező segédkezett a lakások megtervezésében és megalkotásában, ezért teljesen más stílus jegyekkel rendelkeznek, azonban a részletességben és a minőségben megegyeznek. A cél az volt, hogy olyan lakásokat hozzanak létre, melyek egymástól függetlenül is tudnak üzemelni, így mindenhol kialakításra került egy fürdőszoba, wc, konyha, nappali és hálótér. Ezzel a megoldással egy egészen egyedi üzletű lehetőség birtokába kerülhet a leendő tulajdonosa rövid távú bérbeadás piacán. (Ezen üzleti lehetőség megtérülési számítása lefelé görgetve elérhető.)

1. lakás mérete 27,9 nm, mely a belső udvarra néz és a függő folyosóról közvetlenül nyíló bejárattal rendelkezik. Kialakításra került egy tágas nappali étkezővel, egy innen megközelíthető, galérián lévő hálóterület, egy fürdőszoba és egy konyha. Fűtéséért és hűtéséért légkondicionáló felel.

2. lakás mérete 31,7 nm, mely a tágas közlekedőn keresztül közelíthető meg és szintén a belső udvarra néz. Az ingatlanban belépve az előszobában találjuk magunkat, ahonnan egy fürdőszoba és egy külön helyiségben lévő wc nyílik. Tovább haladva egy amerikai konyhás nappaliba érünk, ahonnan a galéria is elérhető. Fűtéséért és hűtéséért légkondicionáló felel.

3. lakás mérete 47,1 nm, mely a közlekedőn keresztül közelíthető meg és az ablakai a Dob utcára néznek. A lakás lelke a tágas étkezővel ellátott nappali. Beépítésre került egy konyha, fürdőszoba és egy külön nyíló wc is. A nagyobb méret miatt a galérián két háló helyiség is kialakításra került. Fűtéséért cirkó és hűtő fütő légkondicionáló felel.

4. lakás mérete 39,5 nm, mely a közlekedőn keresztül közelíthető meg és a Dob utcára néz. A lakásba belépve egy tágas amerikai konyhás nappaliban találjuk magunkat. A fürdőszoba mellett egy külön nyíló wc került kialakításra, valamint a többi lakáshoz hasonlóan egy tágas, minden igényt kielégítő hálóterülettel rendelkező galéria lett kialakítva.  Fűtéséért és hűtéséért légkondicionáló felel.

5. lakás mérete 32,4 nm, mely a közlekedőn keresztül közelíthető meg. A dob utcára néző lakás fűtéséért és hűtéséért légkondicionáló felel. Egy központi közösségi tér került kialakításra étkezővel, konyhával és nappalival, ahonnan megközelíthető a hálóterület és a fürdőszoba is.

(Ezen leírások mellett alaprajz és képek jelennek meg, hogy vizuálisan is lássák, hogy miről van szó. Így leírva száraz az anyag, de képek és az alaprajzok játékossá és emészthetővé teszik.)

Nagyon szigorú folyamat része volt a gépek, bútorok és a felszerelés kiválasztása is. Mivel különböző stílusok jelennek meg, így külön szakember segédkezett a megfelelő források felkeresésében és a végeredményt látva kiválóan végezték munkájukat. A teljes berendezés a vételár részét képzi.

A ingatlanok mikro környezete megfelelő támogatást nyújt a bérbeadás tevékenységéhez, hiszen a társasházban több ingatlant rövid távon adják ki vagy irodaként hasznosítják, így a lakóközösség üzleties jellegű. 

Ár és megtérülés

Vétel ár: 195.000.000 Ft

(Rövid távú bérbeadással foglalkozó cégek és a versenytárs elemzés alapján összerakott reális becslés.)

ApartmanokNapi kiadásKihasználtságHavi bevételÉves bevétel
1. apartman16.500 Ft80,00%396.000 Ft4.752.000 Ft
2. apartman16.500 Ft80,00%396.000 Ft4.752.000 Ft
3. apartman20.000 Ft80,00%480.000 Ft5.760.000 Ft
4. apartman16.500 Ft80,00%396.000 Ft4.752.000 Ft
5. apartman16.500 Ft80,00%396.000 Ft4.752.000 Ft
Összesen86.000 Ft80,00%2.064.000 Ft24.768.000 FtA rövid távú bérbeadással foglalkozó üzemeltető cégek a havi bevétel 20 – 35 %-val megfelelő összeg mértékéért dolgoznak. Mivel itt egy felépített koncepció és azon belül 5 lakás található, így az üzemeltetés jóval egyszerűbb. Reálisan 20%-s üzemeltetési költség elérhető.

Az üzemeltetési költség levonása után a leendő tulajdonosnak éves szinten 19.814.400 Ft-ja marad meg adózás előtt.